Workshop spännram

INBJUDAN till förberedelse inför kursen i guldbroderi

Du som är anmäld till någon av kurserna i guldbroderi i samarbete med Skapande Broderi Stockholm är välkommen till en förberedande broderiträff på Historiska museet onsdagen den 2 oktober kl 17.

Kursledaren önskar att deltagarna kommer med en broderiram som är helt klar inför kursen. Den ska vara förberedd med lakansväv och sidentyg. Du som behöver hjälp med detta är välkommen till föreningens broderiträff på Historiska museet. Då visar vi hur det går till.

Medlemmar som redan kan använda broderiram/spännram visar hur det går till. Vi är några i styrelsen som kommer att fungera som instruktörer.

Ta med en spännram och lakansväv till träffen. Lakansväven kommer att fungera som stödtyg under guldbroderiet. När den väl är på plats så är det enkelt att sätta fast bottentyget för broderiet – alltså sidentyget.

Om du inte har någon spännram och har svårt att komma över någon kan du använda en kilram. Den kan köpas i butiker som säljer konstnärsmaterial. Eftersom själva ramen då blir lite bredare så föreslår vi att du väljer en ram som är minst 35×35 cm. Lakansväven sätts då fast med häftklamrar.

(OBS! en vanlig syring, som många använder, kan inte spänna tyget tillräckligt hårt. Tyget ska vara spänna som ett trumskinn.)

Träffen är gratis och du behöver heller inte vara medlem i föreningen för att delta.

Anmäl om du kommer till info@skapandebroderi.se. Eventuella frågor kan mailas till samma adress.

VÄLKOMMEN till träffen!

Ulla-Britt Önnestam
styrelseledamot och kursansvarig
Skapande Broderi Stockholm
skapandebroderi.se

Dela denna post:
Facebooktwittermail

3 Comments on “Workshop spännram

 1. Jag tackar för de utförliga muntliga och synliga beskrivning såsom steg för steg ledning av de olika typer av spännram, val av material, tekniker och bäst lämpade arbetsmoment inför kursen.

  Den gav mig även en bredare och säkrare perspektiv inför hur jag säkrare och välutfört under-,grund-/arbete bör eller kan göras-, ut-/föras framöver och slippa tråkigheter och frustrationer under utföranden av mitt eget specifika projekt.

  Som önskemål vore bra att då och då påminna att vi som deltagare att lyssna noggrant innan man pratar för att behålla fokus i det vi gör och inte missa några avgörande/viktiga moment.

  Tumme upp för ledarna, support från erfarna föreningsmedlemmar och tack för deras generositet.

  Med vänliga hälsningar

  Renato

  Att man tänker på ljudnivån och att man inte stör i onödan ordningen, även tankegångar gällande starka dofter pga allergier

  • Fint. Välkommen!

   Glömde skriva i brevet att man även kan anmäla sig med en kommentar här.
   Hälsningar
   Ulla-Britt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *