Rapport från medlemsmötet den 11 oktober

Ett sånt fint möte vi hade. Ett 30-tal medlemmar dök upp. Efter välkomsthälsning av ordförande Ingela Gréau lyssnade vi på ett fängslande föredrag av Renée Rudebrant.

image image
image
Renée talade engagerande på temat I huvudet på en brodös. Det handlade om stort och smått, från hur det textila livet utvecklats och förändrats genom åren, om inspirationskällor, skisser, vikten av att lära sig stygnen från grunden till konkreta tips från hennes arbeten.

Sedan blev det paus med fina samtal medlemmar emellan. image

Ett spontant krämarbord med bl a broderigarner, broderitidningar och kort dukades upp, trots att detta inte var annonserat i förväg. Krämarbordet har blivit en tradition och många saker fick ny ägare.

image

Ett lotteri, med fina vinster, genererade slantar till föreningens kassa. Ideella föreningar har ju en knapp ekonomi så alla tillskott kommer till nytta. Tyvärr var förstaprisvinnaren inte på plats vid dragningen. Du med lottnummer 52, hör av dig. Andrapriset, en fin babyfilt med mormorsrutor, gick till Gunilla Bauer.

Under pausen var det också högtryck i den fotostudio som Gun Lindström riggat upp. Fotograferingen resulterade i ett 40-tal nya bilder till Bildgalleriet här på hemsidan. Se här –>
image

Efter pausen informerade styrelsen vad som är på gång i föreningen och därefter var det öppet för synpunkter och frågor. Det fanns också en låda för skriftliga förslag.

Mötet avslutades med att var och en berättade om de broderier man tagit med sig för att visa. Det blev en fin samling runt broderierna och många berättelser.

image

Vi gick hem glada och inspirerade med nya tankar i huvudet.

Dela denna post:
Facebooktwittermail

En kommentar på “Rapport från medlemsmötet den 11 oktober

  1. Stort TACK alla för ett trevligt, informativt möte. Åkte hem glad, nöjd och mycket inspirerad !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *