Utställningar

Broderiträffar och utställningar är kärnan i vår verksamhet. Vi har haft flera uppmärksammade utställningar i samarbete med stadens museer. Vår ambition är att varje år arrangera en utställning som visar resultatet från årets broderiträffar.

OBS! Vår webbleverantör stängde ner sin galleritjänst den 15 augusti. Föreningen arbetar på en ny lösning. De nya gallerierna kommer att läggas ut successivt under sensommaren/hösten.
De enda länkar nedan som fungerar på Dan gamla sidan leder till pdf-filer med utställningskataloger och blogginlägg.

2014 Ledtrådar Etnografiska muséet (bloggpost)
2013 Skuggsidan Stockholms stadsmuseum

Här nedan den gamla utställningssidan med alla museesamarbeten:
Följande muséer har varit våra samarbetspartner. Länkarna (grön text) leder till bilder på de utställda broderierna.

2022 Nacka konsthall Tusen nålar – Broderier som känns – 10 år med Skapande Broderi Stockholm. Under tiden 18 juni – 4 september.
2022. Tekniska muséet:. Artificiell Intelligens
Öppnar från 25 maj. Pågår under ungefär 1år.
2022 Etnografiska muséet: Själens föremål och föremålets själ. Öppnar on den 1 juni.
2021 Dansmuséet:Jean i garn
2021 Historiska muséet: Guldskinnsbroderi med en modern twist,  Utställningskatalog (Pdf-fil)
2020 Historiska muséet: Spår av medeltida liv
2019 Historiska muséet: Medeltida bottensömmar
2019 Enköpings muséum: Samlingsutställning med verk från tre museer
2018: Postmuséum: Frimärksinspirationer
2018: Postmuseum: Postal Art
2017: Sjöhistoriska muséet: Den blå tråden
2016: Östasiatiska muséet: Den röda tråden, bilddokumentation ofullständig.
2016: Medeltidsmuseet: Inspiration från muséet

Föreningens första utställning hölls 2012 hos
kulturföreningen Lyktan i Skogås.

Vi har också medverkat i en utställning tillsammans med kulturföreningen ALKUpiste i Åbo sommaren 2016.
(Två blogginlägg HÄR-> och HÄR->)

Utställningen Frimärksinspirationer visades även på Länsmuséet i Kristianstad i maj 2019. Blogginlägg

Allt som hitintills skrivits på vår blogg om föreningens utställningar finns HÄR ->