Utställningar

Broderiträffar och utställningar är kärnan i vår verksamhet. Vi har haft flera uppmärksammade utställningar i samarbete med stadens muséer. Vår ambition är att varje år arrangera en utställning som visar resultatet från årets broderiträffar.

Följande muséer har varit våra samarbetspartner. Länkarna (grön text) leder till bilder på de utställda broderierna.

2022. Tekniska muséet:. Artificiell Intelligens
Öppnar on den 25 maj.
2022 Etnografiska muséet: Själens föremål och föremålets själ. Öppnar on den 1 juni.
2021 Dansmuséet:Jean i garn
2021 Historiska muséet: Guldskinnsbroderi med en modern twist,  Utställningskatalog (Pdf-fil)
2020 Historiska muséet: Spår av medeltida liv
2019 Historiska muséet: Medeltida bottensömmar
2019 Enköpings muséum: Samlingsutställning med verk från tre museer
2018: Postmuséum: Frimärksinspirationer
2018: Postmuseum: Postal Art
2017: Sjöhistoriska muséet: Den blå tråden
2016: Östasiatiska muséet: Den röda tråden, bilddokumentation ofullständig.
2016: Medeltidsmuseet: Inspiration från muséet
2015: Etnografiska muséet: Ledtrådar (bloggpost)
2013: Stockholms Stadsmuséum: Skuggsidan (pdf-fil).

Föreningens första utställning hölls 2012 hos kulturföreningen Lyktan i Skogås.

Vi har också medverkat i en utställning tillsammans med kulturföreningen ALKUpiste i Åbo sommaren 2016.
(Två blogginlägg HÄR-> och HÄR->)

Utställningen Frimärksinspirationer visades även på Länsmuséet i Kristianstad i maj 2019. Blogginlägg

Allt som hitintills skrivits på vår blogg om föreningens utställningar finns HÄR ->