Frimärksbroderier på turné

Den 4 maj 2019 öppnade utställningen Broderade frimärken på Regionmuseet i Kristianstad. Utställningen består av alla frimärksbroderier som tidigare visats både på utställningen på Postmuseum och, nu senast, på föreningens utställning på Konsthallen i Enköping.

Det betyder att frimärkena varit utställda i precis ett år eftersom öppnandet av utställningen i Kristianstad skedde exakt på dagen ett år efter det att utställningen på Postmuseum invigdes. En rolig tillfällighet.

Frimärkena visas i fyra montrar och är hängd av regionmuseets Jill Ohlsson. Till skillnad från tidigare exponeringar är broderierna nu tematiskt placerade; växter, djurmotiv, konst och organisationer är placerade för sig, bland annat. Det gör att likheter och skillnader blir mer påtagliga, och ger ett helt nytt intressant sätt att se på frimärkena.

Vid öppnandet representerades föreningen av Ingela Gréau och Eva Rosander som höll ett föredrag om föreningen, våra broderier och om hur vi samarbetar med olika museer.

Utställningen avslutas den 9 juni 2019.

Länk till Regionmuseet i Kristianstad

Frimärksbroderierna visas i fyra flexibla montrar.
En av montrarna.
Affischen.
Dela denna post:
Facebooktwittermail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *