Från broderad bild till dialog

Den 27 april 2019 höll Mari-Ann Levin-Pölde kurs på ABF på temat Broderi och kommunikation.

Efter den grundliga introduktionen av både Mari-Ann och kursdeltagarna kunde vi alla konstatera att det finns mycket både teoretisk och praktisk kunskap samlad i rummet. Det som hade lockat oss alla till kursen var hur vi använder den kunskapen i det kreativa arbetet.

För att inte fastna i den tomma vita ytans hämmande effekt fick vi alla ett stycke tyg delvis infärgat i en mjölkchokladliknande färg. Att välja den färgen placerade oss direkt på en utgångspunkt vi normalt inte själva väljer. Broderiets tema och inspiration var att alla försågs med något verkligt namn på en skalbagge – t ex vårsolslöpare – för att utforska vad det namnet ger för associationer. Broderierna cirkulerade sedan mellan oss i tre gånger 45 minuter under vilket vi satte oss i nya konstellationer och diskuterade hur vi arbetar med motiv, material och teknik.

Förutom att Mari-Ann visade några av sina broderier och berättade hur hon samlar idéer är det alltid intressant att få ta del av hur andra skapar och, inte minst, att tvingas verbalisera sina egna tankar.

Dela denna post:
Facebooktwittermail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *