Styrelse 2024

Vid årsmötet den 17 mars utsågs styrelsen för 2024

Ordförande: Ullabrit Wirtberg. Ordförande. Nyvald för 2 år.
Att arbeta med textilt material har varit ett intresse sedan jag var liten, men broderi är något jag fördjupat mig i på senare år. När jag gick i pension efter ett långt yrkesliv som förskollärare och bildpedagog sökte jag nyautmaningar. En kurs i fritt yllebroderi på HV blev startpunlkten. Det väckte min nyfikenhet och lust att lära mig mera och sedan dess har det bara fortsatt. Som medlem iföreningen Skapande Broderi Stockholm har jag fått möjlighet att möta andra med samma lust och intresse för skapande med nål och tråd.
Jag ser med spänning fram emot mitt uppdrag som ordförande i föreningen och strävar efter ett fortsatt gott samarbete
med alla medlemmar.

Ledamot: Magdalena Odemark. Vice ordförande. Nyvald för 2 år.
Har alltid varit intresserad av handarbeten av alla olika typer. Från tidig ålder var det i första hand sticka och virka som gällde. En del korsstygn och broderi efter färdigt mönster har det också blivit. Mitt yrkesliv som projektledare har inte innehållit så mycket av kreativt skapande. Ett handarbete på gång har därför alltid varit viktigt för mig. På senare år har jag sytt mycket kläder men alltmer uppskattat att fritt skapa utifrån en idé. En kurs i berättande collage gav mersmak. Det är för mig en glädje att få delta i denna kreativa grupp av brodöser och min förhoppning är att kunna bidra med mitt engagemang och ordningssinne

Ledamot: Pia Edgren. Sekreterare. Omvald för 2 år 2024.

Medlemskapet i Skapande Broderi har gett mig mer lust och nya utmaningar i mitt broderi. Efter avslutad kurs på HV i konstbroderi blev det en perfekt fortsättning. Jag har också gått på Capellagården i textil och andra kurser med textil inriktning.
Som pensionär kan jag helhjärtat brodera. Det ska bli roligt att få vara med och hjälpa till med nya projekt och museér.
Ledamot: Ylva Ternby. Kassör. Vald för 2 år 2023.
Jag broderade en hel del i min ungdom, men kom under mitt yrkesliv ifrån det. Längtan efter att få skapa med händerna har dock alltid funnits där. Efter att ha gått en del kurser, bl.a. i lapptäcksteknik, gick jag en kurs i fritt broderi och kände att det var oerhört kreativt befriande och att det här var något jag ville syssla mer med. Efter en kurs på ABF kom jag i kontakt med föreningen Skapande Broderi och gick med 2018. För mig har uppgifterna i samarbetet med olika museer känts utmanande och stimulerande och jag lär mig hela tiden nya saker.
I styrelsen hoppas jag kunna bidra med att se till att alla känner sig välkomna i föreningen och att min yrkesbakgrund,med många års erfarenhet av statlig ekonomiadministration, bidrar till att det blir fortsatt god ordning på föreningens ekonomi.

Ledamot: Monika Aldehag. Kontakt med butiker som erbjuder rabatter mm. Vald för 2 år 2023.
Jag arbetar med olika textila tekniker, där fritt broderi är den teknik som jag ägnar mest tid till. Är utbildad Textillärare och har arbetat i grundskolan—gymnasiet, därefter som ansvarig för en öppen textil verkstad i Gamla stan. Bor på Södermalm, där jag gärna går långa promenader och åker ibland till Portugal för att vandra. Ser fram emot att vara med i styrelsen för Skapande Broderi Stockholm som suppleant, föreningen som jag gick med i efter att ha varit och tittat på broderiutställningen på Sjöhistoriska muséet. Hoppas att jag kan bidra i föreningen med att hjälpa till i någon arbetsgrupp inför kommande utställningar eller i någon av föreningens egna workshops.

Suppleant: Anne Leijonmarck. Omvald för 1 år.

Vad händerna och fantasin kan göra av och med olika materiel har alltid fascinerat mig. Redan under skoltiden sydde jag kläder till mig själv och andra och stickade och broderade. Mitt yrkesverksamma liv som farmaceut har i 40 år tillbringats på ett flertal apotek. De senaste 25 åren har jag ägnat åt möbeltapetsering i eget företag.
Nu har broderiet parallellt med möblerna fått ett uppsving, sedan jag kommit med i föreningen. Det är med stor glädje jag deltar, lär mig nya stygn och tekniker och träffar så trevliga likasinnade. Jag hoppas kunna vara till nytta för föreningen.

Suppleant: Britt Bisell. Nyvald för 1 år.

Att brodera är underbart, den långsamma konsten. Lägga stygn till stygn och se hur motivet sakta växer fram.
Jag har broderat nästan hela mitt liv. Från början mest korsstygn. Under flera år broderade jag miniatyrer, tavlor och mattor till dockskåp. Ville vidga och lära mig mer om broderi och gick då på Västerbergs folkhögskola kurserna broderi l och ll.
Vara med i Skapande broderi och gå på träffarna och träffa andra brodöser ger mig inspiration och idéer.