3 broderiaktiviteter i sommar

Vi tipsar om  tre aktiviteter under härliga sommardagar.

1. Utflykt till Stora Tuna kyrka för att se Tunatapeten samt besöka Carl Larssons hem i Sundborn den 17 augusti.
Föreningen fick en inbjudan från Boglösa hembygdsförening att se Tunatapeten samt fortsätta till Sundborn och för en guidad tur i Carl och Karin Larssons hem i Sundborn.  Boglösa hembygdsförening tillsammans med prästen Erika Cyrillus var arrangör till det stora broderiprojekt Södra Trögdtapeten som vi såg i Veckholms kyrka under hösten 2023. Vid vårt besök samtalade vi om en resa för att se Tunatapeten. Vi hade även ett besök från Södra Trögdprojekts deltagare på en broderiträff på Etnografiska museet.

Läs inbjudan HÄR-> Utflykt med hembygdsföreningen 2024
OBS! Anmälan senast den 10 juli

Kyrkvärdar framför tapeten i Stora Tuna kyrka.

Mycket att läsa om Karin och Carl Larsons hem HÄR->

2. Världsbroderidagen firas även i år i Rålambshovsparken den 30 juli
Stockholms läns hemslöjdsföreningar är initiativtagare.
Mer information HÄR->

OM du inte kan delta i Rålambshovsparken kanske du vill ordna ett eget arrangemang där du befinner dig eller bara sitta och brodera på en offentlig plats. Det finns en vimpel för att uppmärksamma ditt initiativ. Se HÄR->

3. Ta en tur till Sala för att se broderiet JONA BOK.
Förutom att vara initiativtagare till Södra Trögdprojektet har Erika Cyrillus genomfört ett eget stort broderiprojekt. Jona Bok är Bibelns kostaderna bok och Erika har tolkat den mening för mening i 61 broderier som vart och ett skiljer sig åt i fråga om teknik och material. Utställningen visas i Norrby kyrka i Sala under tiden 5-16 augusti. Vernissage den 5:te kl 13 då Erika berättar om projektet.
Norrby kyrkas webbplats HÄR->

Från Enköpingsposten: ”Prästen Erika Cyrillus fastnade för den korta men händelserika Jona Bok i Bibeln. Hon bestämde sig för att brodera berättelsen och i hittills fem år har hon jobbat med att bildsätta verserna i boken.”

Läs mer om utställningen på Textila Inslag HÄR->

Dela denna post:
Facebooktwittermail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *