Södra Trögdtapeten – en spännande bussutflykt

Under hösten 2022 stiftade vi först kontakt med brodrigruppen som arbetade med ett gigantiskt broderiprojekt i Södra Trögd, utanför Enköping. Gruppen besökte oss på Etnografiska museet och vi utbytte tankar kring våra respektive broderiprojekt. Nu har deras projekt resulterat i en 46 meter lång tapet som skildrar bygden ur många olika aspekter. Tapeten premiärvisades i juni och under hösten visas den runt om i kyrkorna. Det är hög tid för ett besök.


Södra Trögd-tapeten är en resa med nål och tråd genom de sex socknarna i Södra Trögd: Boglösa, Vallby, Lillkyrka, Kungs-Husby, Torsvi och Veckholm. Den visar bygdens historia, från istid fram till idag. Över 60 personer har under pandemin broderat den långa bonaden, tillsammans men på avstånd och i smågrupper. Arbetet leddes av Eva Emmanuelsson, Erika Cyrillus, Solveig Grystad och Göran Lacksell.

Den 24 oktober abonnerar vi en buss för 30 personer, till Veckholms kyrka för att se det 46 meter långa bygdebroderiet. Initiativtagaren till projektet, Erika Cyrillus, tar emot oss och presenterar tapeten. 

Vi kan inte ordna lunch eller fika så medtag matsäck. Vår lunch kan ätas i Veckholms Gamla Prästgård. Det kan bli väntan vid mikrovågsugnen så kall lunch är kanske smidigast.

Äventyret kostar 200 kr per person tur och retur.

Anmäl dig senat den 12 oktober och betala avgiften till föreningens plusgiro 640511-2 först ett par dagar efter sista anmälningsdagen. (Vi vill veta att vi har tillräckligt många deltagare för att kunna genomföra resan innan vi tar emot avgifterna.) Ju tidigare du anmäler dig desto bättre för vår planering.

Avresa från Cityterminalen kl 11:15 den 24/10
Ankomst till Veckholm ca kl 12:30
Hemresa kl 15:00
Ankomst Cityterminalen ca 16:30

VÄLKOMMEN!

Länk till anmälan:  http://simplesignup.se/private_event/209199/ed86200235

Dela denna post:
Facebooktwittermail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *