Välbesökt vernissage av Tusen nålar

Tusen nålar – Broderier som känns har öppnat på Nacka Konsthall. Utställningen invigdes till tonerna av vacker musik i Nacka Konsthall den 18 juni.

Föreningen Skapande Broderi Stockholm fyller 10 år i år och drygt 150 små och stora verk från de museisamarbeten vi haft visas nu på Nacka Konsthall i Dieselverkstaden i Sickla fram till 4 september.
Konsthallens intendent Nanna Leth hälsade alla välkomna till vernissagen och uttryckte sin glädje över detta tillfälle att samarbeta med föreningen.
Ingela Gréau
, som varit föreningens ordförande i åtta årberättade om hur föreningen startade för 10 år sedan med bara fem medlemmar, hur ambitionen varit att hitta nya motivkretsar för broderi samt hur idén uppstod att samarbeta med olika muséer.
Stadsmuseet blev det första med broderier inspirerade av deras utställning ”Skuggsidan
”.  Ulla-Britt Önnemark gav en kort presentation av de följande årens museisamarbeten.

Mellan de olika presentationerna spelade stråkkvartetten Saphir dels två satser ur en stråkkvartett i G-dur av Joseph Haydn, dels Crisantemi av Giacomo Puccini.

Medlemmarna i föreningen har fått välja ut högst tre av sina verk till utställningen. Ingela Gréau och Mari-Ann Levin Pölde har haft huvudansvar för det stora arbetet med att hänga utställningen tillsammans med OlenkaEriksson Lahovary och en tekniker från Nacka Konsthall.
Vernissagen var välbesökt och kanske kan den inspirera fler att plocka fram nålar, garn och tyger och sätta igångatt brodera.

Text: Ylva Ternby
Foto.Ingela Gréau och Ylva Ternby

Dela denna post:
Facebooktwittermail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *