Så började våra museesamarbeten

För 10 år sedan startade Skapande broderi Stockholm sin verksamhet.Vår målsättning var att lyfta broderiets konstnärliga kvalitet och sökte samarbete med något galleri som ville visa våra verk. Det var enklare sagt än gjort.

Det blev först en utställning på galleri Lyktan i Skogås. Ett galleri som förestods av föreningens första ordförande Katrin Hultman- Eriksson. Tyvärr har vi ingen bilddokumentation från den utställningen.

Ganska snart väcktes tanken att vända oss till Stockholms stadsmuseum. Det är ju Stockholmarnas ”vardagsrum” med all tänkbar information om Stockholm. En av föreningens grundare Lill Kinnegård kläckte idén. Vi tog kontakt med museet och ett samarbete kring muséets utställning Skuggsidan växte fram.

Detta blev starten på ett nu 10-årigt samarbete med de stora museerna i Stockholm, vilket gav oss helt nya, inspirerande motivkretsar och insyn i för många av oss medlemmar nya kunskapsområden. Det hela kom att liknad ett stort folkbildningsprojekt,

Föreningen startades av 5 eldsjälar och har nu 10 år senare ungefär 140 medlemmar.

Till en början hade vi varken webbsida eller former hur vi skulle dokumentera vår verksamhet. Det innebär att dokumentationen av den första muséeutställningarna har rekonstruerats i efterhand.

2013 Skuggsidan i vårt nya bildgalleri ->

Dela denna post:
Facebooktwittermail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *