Styrelse 2016

Styrelsen för Skapande Broderi vald den 5 mars 2016.

Ordförande Ingela Gréau
imageFör länge sedan fick jag små tygbitar från Operans skrädderi. Jag började sy tavlor av dem för att få dem ur sitt ”lapptillstånd.” Har sedan dess haft många textila utställningar.
Vid den tiden läste jag en historia av Karen Blixen om en affärsman i Shanghai som låtit göra en ring med inskriptionen ”Pourquoi pas”- varför inte – och beslöt att ta det som min paroll, att alltid nappa på det som erbjuds mig.
Så, jag har bott i Frankrike, Indien och Ungern, arbetat som sjukgymnast, varit inköpare med resor i olika länder, deltagit i mässor, arbetat vid flygbolaget United Airlines i Paris. Erfarenheter, som tillsammans med de övrigas i styrelsen, kan vara till nytta för ledningen och utvecklingen av Skapande Broderi Stockholm.

Kassör Ulla-Britt Önnestam
imageBroderande, stickande Bed-and-breakfastvärdinna. Före detta folkhögskollärare, vidareutbildad inom data- och systemvetenskap. Numera pensionär och flitig kursdeltagare på HV:s kortkurser, konstsömnad, stickning, shibori, tovning och textil formgivning har jag hunnit med. Mitt textila intresse har tagit sig olika uttryck genom åren. Jag har också haft många uppdrag inom föreningslivet och hoppas att mina erfarenheter kan berika föreningsarbetet.

Ledamot Christina Wallskog
imageJag har ett genuint intresse för textilt skapande. Sedan unga år har jag sytt, broderat och vävt bilder. Under tiden jag varit medlem i Skapande broderi har jag deltagit utställningarna på Stadsmuseet och Etnografiska museet. Med mitt engagemang i Skapande broderi vill jag bidra till en positiv, öppen och kreativ förening där broderiet är en levande kulturyttring.

Ledamot Lena Odmar
imageDet här är jag: Drömde om att bli textillärare som ung. Men blev socionom istället?!! Stickat, sytt, virkat o broderat sen tidiga tonåren. Gått bildvävskurser på Hv. Har 1års förberedande textilkurs till texttillärare samt enstaka kurser i broderi, färg o form o många målerikurser. Målar Vedic Art sen 15 år tillbaka. Blir mycket lycklig av att skapa och inspirera.

Ledamot Heli Saarne
image Som ung drömde jag om att utbilda mig till textillärare eller lågstadielärare men blev istället sjuksköterska. Jag arbetade de sista åren före pensionering med personer som hade olika former av demenssjukdomar. Det var givande men tidvis frustrerande. På fritiden kunde jag slappna av och hämta nya krafter och inspiration med fritt maskinbroderi, som jag har utövat under 25 års tid. Jag har lett kurser i fritt maskinbroderi, haft egna utställningar i Finland och i Stockholm och deltagit i andra utställningar.
Jag har lärt mig att uppskatta alla sorters textilt arbete redan som barn av min mor och andra släktingar. Jag har provat vävning, stickning, virkning och tovning mm. Nu har jag koncentrerat mig på fritt maskinbroderi och handbroderi med olika material. Jag känner stor glädje av detta och av att träffa likasinnade människor.

Ledamot Heléne Forsberg
imageJag är konstnär på heltid och driver egen firma sedan 2011. Målar tavlor, broderar fritt, arbetar som inspiratör och undervisar inom skapande verksamhet.
Har varit anställd som konstnär på Reggio Emilia- inspirerade förskolor, gått färg & formutbildning på folkhögskola och dessförinnan jobbat 20 år på kontor som koordinator och med löner och redovisning.
På Sätergläntan har jag gått flera sommarkurser i fritt broderi för olika textilkonstnärer och ett läsår på distans ”Forma broderier” (2015).
Gillar att experimentera och kombinera olika material och tekniker. Kulörerna är många gånger viktigare än själva motiven i mitt skapande.

Suppleant Ann-Kristin Nilsson
imageJobbar på ett dataföretag, som utvecklar program för modebranschen där jag är utbildare, testare. Tidigare var jag produktionsansvarig inom modebranschen i 25 år.
Handarbetsintresset har jag fått från mamma, som alltid haft något för händerna. Jag stickar på maskin och för hand, virkar och syr och mitt stora intresse just nu är yllebroderi.
Genom åren har jag gått många kurser inom alla dessa områden.
Att nu vara styrelsemedlem i Skapande Broderi Stockholm känns som en följdriktig och spännande roll där mina olika kunskaper kan komma till nytta.

Suppleant Ortrud Kasche
image

Foto: Gun Lindström, Ortrud Kasche m fl.