Kurser HT 2021

Föreningen arrangerar i regel 3-4 kurser per termin i samverkan med ABF Stockholm. Pga pandemin blir det bara en kurs under hösten 2021 men under våren 2022 hoppas vi vara igång som vanligt igen.

Kursanmälan sker på ABF:s webbplats. Länk till anmälningsblanketten finns under kursbeskrivningen nedan. Man kan också anmäla sig per telefon 08-453 41 00.

Medlemmar i föreningen får 275 kr rabatt på kurspriset. Ange i anmälan om du är medlem i Skapande Broderi Stockholm. Kursanmälan är bindande. 

Sy en marsma med yllebroderi
En marsma är en praktisk sypåse med plats för det viktigaste. Den håller ordning på nålarna, saxen, trådarna och annat nödvändigt. Kursen tar upp hur man överför sin skiss till tyget genom att ”pricka” sin förlaga, samt en genomgång av några användbara grundstygn och applikationsmetoder. Inga förkunskaper krävs men viss syvana underlättar.
Tid: Lördagarna 13 och 20 november kl 10:15–16:00
Kursledare: Eva Rosander
Ta med: Kläde eller vadmal till utsida och fickor, ca 70x20cm, samt bomullstyg till foder 120×30. En meter fint band till kantband. Trådar i ylle, bomull och/eller lin (det du vill brodera med). Saxar för tyg och papper samt broderinålar och en grov stoppnål med spets. Blyertspenna och anteckningspapper.
Kursledaren tar med: Tyg och trådar, om du inte har eget, samt material för prickning. Kursdeltagarna får ett litet kompendium med mall och stygnbeskrivningar.
Materialkostnad: 100 kronor för kläde och ett urval trådar, 30 kronor för materialet till prickning och kompendium. Till självkostnadspris kommer det att finnas ett visst extra material. Betalas kontant eller genom Swish.
Kurspris: 965 för medlemmar, 1 240 kr

Anmälningsblanketten finns HÄR ->