Styrelse 2017

Styrelsen för Skapande Broderi efter årsmötet den 19 mars 2017.

Ingela  Gréau, ordförande
imageFör länge sedan fick jag små tygbitar från Operans skrädderi. Jag började sy tavlor av dem för att få dem ur sitt ”lapptillstånd.” Har sedan dess haft många textila utställningar.
Vid den tiden läste jag en historia av Karen Blixen om en affärsman i Shanghai som låtit göra en ring med inskriptionen ”Pourquoi pas”- varför inte – och beslöt att ta det som min paroll, att alltid nappa på det som erbjuds mig.
Så, jag har bott i Frankrike, Indien och Ungern, arbetat som sjukgymnast, varit inköpare med resor i olika länder, deltagit i mässor, arbetat vid flygbolaget United Airlines i Paris. Erfarenheter, som tillsammans med de övrigas i styrelsen, kan vara till nytta för ledningen och utvecklingen av Skapande Broderi Stockholm.

Heléne Forsberg, viceordförande och kursansvarig
imageJag är konstnär på heltid och driver egen firma sedan 2011. Målar tavlor, broderar fritt, arbetar som inspiratör och undervisar inom skapande verksamhet.  Har varit anställd som konstnär på Reggio Emilia- inspirerade förskolor, gått färg & formutbildning på folkhögskola och dessförinnan jobbat 20 år på kontor som koordinator och med löner och redovisning.
På Sätergläntan har jag gått flera sommarkurser i fritt broderi för olika textilkonstnärer och ett läsår på distans ”Forma broderier” (2015). Jag gillar att experimentera och kombinera olika material och tekniker. Kulörerna är många gånger viktigare än själva motiven i mitt skapande.

Ulla-Britt Önnestam, kassör och webmaster
imageBroderande, stickande Bed-and-breakfastvärdinna. Före detta folkhögskollärare, vidareutbildad inom data- och systemvetenskap. Numera pensionär och flitig kursdeltagare på HV:s kortkurser, konstsömnad, stickning, shibori, tovning och textil formgivning har jag hunnit med. Mitt textila intresse har tagit sig olika uttryck genom åren. Jag har också haft många uppdrag inom föreningslivet och hoppas att mina erfarenheter kan berika föreningsarbetet.

Eva  Sylwander, sekreterare
imageIntresset för textilt skapande har funnits med mig sedan barndomen då min mormor lärde och inspirerade mig.
Jag har under åren gått de flesta kortkurser som Handarbetets Vänner har att erbjuda och kurser på Capellagården och Sätergläntan. Under ett antal år arbetade jag aktivt i Broderiakademin bl a som redaktör för medlemstidningen. Mitt arbete på “den stora myndigheten” har dock tagit det mesta av min tid och kraft och broderiet har fått komma i andra hand.
Nu är jag nybliven pensionär och broderar så nålen glöder. Många idéer ska bli verklighet. Styrelsearbetet känns som ett stimulerande inslag i mitt nya liv.

Heli Saarne, ledamot
image Som ung drömde jag om att utbilda mig till textillärare eller lågstadielärare men blev istället sjuksköterska. Jag arbetade de sista åren före pensionering med personer som hade olika former av demenssjukdomar. Det var givande men tidvis frustrerande. På fritiden kunde jag slappna av och hämta nya krafter och inspiration med fritt maskinbroderi, som jag har utövat under 25 års tid. Jag har lett kurser i fritt maskinbroderi, haft egna utställningar i Finland och i Stockholm och deltagit i andra utställningar.
Jag har lärt mig att uppskatta alla sorters textilt arbete redan som barn av min mor och andra släktingar. Jag har provat vävning, stickning, virkning och tovning mm. Nu har jag koncentrerat mig på fritt maskinbroderi och handbroderi med olika material. Jag känner stor glädje av detta och av att träffa likasinnade människor.

Ortrud Kasche, suppleant
image

Heléne Polite, suppleant

Foto: Gun Lindström, Ortrud Kasche m fl.