Östasiatiska i höst

Nu är det klart. Östasiatiska museet blir föreningens “hemmuséum” nästa termin. Vi tackar vår ordförande Ingela, som envist kontaktat muséerna, för att ge oss en ny hemvist. I går blev det klart. Den 30 augusti startar broderiträffarna på Östasiatiska muséet. Det blir tisdagar denna gång. Muséet bjuder oss på två visningar som inledning till broderiträffarna med östasiatiskt tema. Det ser vi fram emot.

Östasiatiska muséet gör flera intressanta textila satsningar. Just nu pågår utställningen Japan byter om, en utställning som pågår till den 28 augusti. Besök den gärna som förberedelse inför höstens broderiträffar. Vi kommer att få bekanta oss med textil tradition som inspirerar till nyskapande. Snart rör vi oss bland begrepp såsom boro, sashiko, indigo och shibori. Enbart orden räcker för att väcka nyfikenheten.

Här kan du läsa en artikel som presenterar utställningen.

Bilden nedan visar ett nyinköpt indigofärgat plagg. Den har lånats från museets webbsida.
image

Den 28 maj håller Östasiatiska museet en hantverksdag. Hoppas att några av oss kan vara där då.

Dela denna post:
Facebooktwittermail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *