Inför frimärksutställningen på Postmuseum

Detta inlägg vänder sig till medlemmar i föreningen Skapande Broderi Stockholm och innehåller allt du behöver veta inför frimärksutställningen, inlämning, vernissage mm.

Tid: Utställningen öppnar den 4 maj för medlemmar och den 5 maj för allmänheten. 

Information om vernissagen
Vernissagen är av utrymmesskäl endast för föreningens medlemmar.
Du som har lämnat in bidrag till utställningen är välkommen kl 13. Förhandsanmälan till Ortrud Kasche på mail ortrud1@hotmail.com eller mobiltelefon 073-573 62 88.
Övriga medlemmar är välkomna kl 14. Ingen förhandsanmälan.

Information till utställare
1. Anmäl ditt frimärksbroderi till muséet så snart som möjligt:
Skicka mail med ditt namn och några rader om vad du inspirerats av så snart som möjligt till viveka.nybom@postnord.com. Använd följande mall för ditt mail, så att muséet kan kopiera utan att behöva redigera om texten:

<Rad 1: ditt namn>
<Rad 2 ->: en kort text om hur du inspirerats till broderiet. Om det är ett befintligt frimärke, ange vilket>

OBS! Använd inte formatteringar typ fet, kursiv stil el dyl. Ändra inte typsnitt eller textstorlek. Använd inte radbrytningar i den beskrivande texten. Alla ev formatteringar i ditt mail måste behandlas manuellt och försvårar för museet, som kommer att sammanställa informationen om verken i en pärm i utställningsrummet.

Endast medlemmar kan lämna in broderier.

2. Märkning: Märk med namn och kontaktuppgifter på baksidan av broderiet.

3. Upphängning: Broderierna kommer att sättas upp med nålar, sida vid sida, i en glasmonter. Det är viktigt att man kan sticka nålar genom broderiet och att det föreskrivna formatet 10×15 cm hålls. Alltså hårda baksidor på broderiet kommer inte att fungera, inte heller avvikande format.

4. Inlämning: Brodet lämnas in på museet den 18 april kl. 16-18. Lägg “frimärket” och en lapp med ditt namn och vad du inspirerats av (samma som i mailet) i ett kuvert. Har du flera broderier skriv vilket av dem som är din favorit. Intresset för projektet “Broderade frimärken”  har varit oväntat stort. Vi hoppas att alla inlämnade frimärken kan komma med. Alla får visa minst ett broderi. Om det blir för många inlämnade broderier väljs de efter din prioritering. Om du inte kan komma till inlämningen 18:de går det bra att dessförinnan lämna in broderiet i receptionen.

5. Till sist: Rummet där frimärksbroderierna kommer att hänga är inte stort. Inbjud alltså inte vänner och bekanta till vernissagedagen, de får resten av året på sig att se utställningen!

Dela denna post:
Facebooktwittermail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *