Monterbroderierna tar form

Vid årets första broderimöte på Tekniska museet den 8 januari 2020 lottades föremålen i matsäcksrummets montrar ut. Hoppas att du på din lott fick ett föremål som sätter igång din fantasi och kreativitet.

Avsikten är att du ska brodera något till den monter du fick i lottningen. Vissa montrar innehåller bara ett (1) föremål medan andra innehåller flera. Om du delar monter med en annan brodös behöver ni stämma av med varandra så att det ni broderar får plats. Oavsett om du är ensam eller om ni är flera så ska de färdiga broderierna samsas med föremålen i montern.

Tredimensionellt eller platt?

I de allra flesta montrarna är ett tredimensionellt broderi att föredra, i några enstaka, lågt placerade montrar, passar det att lägga ett broderi på monterns botten. Hur du än formar ditt broderi ska det vara stabilt och synas bra. Kolla också med den eller de som broderar till montern över eller under dig så att era broderier inte skymmer varandras. Vill du veta mer om ditt föremål kan du läsa om det på Digitalt museum. Så här gör du.

Inlämning

När vi vet närmare hur och när museet kan ta emot broderierna återkommer vi med vilket datum de ska lämnas in. Men räkna redan nu med att det blir ungefär vid mitten av mars.

Fullt program. Vi byter trådar, tips, idéer, kunskap och referenslitteratur med varandra.
Dela denna post:
Facebooktwittermail

2 kommentarer på “Monterbroderierna tar form

  1. Hej.

    Jag har betalad min första medlemsavgiften i januari 2020 och önskar mer information, som medlem.
    Vill gärna komma nästa broderiträff, om det går bra att komma innan ni skickar medlemskorten ?
    Med vänlig hälsning Riitta Vainionpää

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *