VIKTIGT ang monterbroderierna (uppdatering 2)

Genom monterglas ser vi engagerade brodöser i full aktion

Denna post kommer att uppdateras när det finns mer att säga om monterbroderierna – uppdateringens ordningsnummer visas i rubriken.

På tekniska museet finns 69 föremål i glasmontrarna i matsäcksrummet. Dessa föremål är inspiration till vår senaste broderiuppgift. Alla föremål ”delades ut” till medlemmarna i Skapande Broderi Stockholm, vars uppgift är att brodera en kommentar/komplement till föremålen. Broderierna kommer att visas i montrarna tillsammans med de befintliga föremålen i april.


Vi har fria händer
att utforma våra broderier efter eget huvud.

Kravet är att broderiet och inspirationsföremålet ska kunna visas tillsammans i montern och att vi inte gör någon åverkan på montern. Vad detta innebär förtydligades vid en träff med utställningsansvariga.
– Inget kan hängas i taket ini montern.
– Inga andra föremål än de du själv har sytt/gjort får sättas in.
– Inget får fästas/sättas på museiföremålet i montern.
– Ditt verk får inte skymma föremålet i montern.

OBS! En monter kan innehålla flera föremål. Ditt broderi kommer att ställas ut tillsammans ditt inspirationsföremål. Om du har en monter som delas med någon annan måste ni komma överens om hur utrymmet i montern ska fördelas mellan er.

Föremålen delades ut vid årets första broderiträff. Därefter har vi haft ytterligare två träffar då vi diskuterat lösningar och visat några exempel på 3-dimensionellt broderi.

Alla föremål är nu fördelade på medlemmarna och det finns inte några fler att dela ut. Några föremål är återlämnade så det finns 2-3 föremål att dela ut till den som ännu inte fått något föremål.

Några av er som fick ett föremål den 8/1 har inte varit med på de senare broderiträffarna, då vi upprättat en lista över vem som broderar på vilket föremål. Denna lista är viktig för att kunna följa hur arbetet utvecklas. Om någon av er hoppar av projektet måste vi få veta det, så att ev ledigt föremål kan delas ut till de som blivit utan föremål.

Var vänlig maila ditt namn och föremålets nummer till info@skapandebroderi.se om du inte redan antecknat dig på listan som cirkulerat under broderiträffarna.

Inlämning kommer att ske i slutet av mars eller i början av april. Information om hur detta kommer att ske meddelas när det närmar sig.

Lycka till med den nya broderiuppgiften!

Dela denna post:
Facebooktwittermail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *