Workshop med föreningens medlemmar

Som ett alternativ till kurser har vi diskuterat workshop under ledning av föreningens medlemmar. Vi har alla intressen och kunskaper som är intressanta för övriga medlemmar i föreningen. Du kanske vill genomföra en workshop eller har önskemål om en workshop som du önskar delta i. Hör av dig till någon i styrelsen eller skicka ett förslag till info@skapandebroderi.se.

Den 28 februari och 14 mars håller Lena Möre en workshop på temat TAMARI-bollar.
Tamari-bollar sägs härstamma från 700-talets Japan och har sitt ursprung i bollspelet Kemari. Senare blev de barnens leksak. Bollarna görs av återbrukat material. De lindas med sytråd som ger en jämn yta. Därefter sys mönstret av, oftast pärlgarn i klara fina färger.

Lånad bild från nätet

Du minns säkert Lenas fina bollar på utställningen i Skogås. Nu lär hon ut tekniken för föreningens medlemmar. Workshopen är kostnadsfri en mindre kostnad för material om du inte har eget.

Lena Möres bollar från utställningen i Skogås.

Ta med en liten sax, måttband, några få vassa synålar med stora ögon, några få knappnålar med glaspärlor i olika färger och och pärlgarn nummer 5 i tre olika färger. (Gärna restgarner). Resten ordnas på plats!

Dela denna post:
Facebooktwittermail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *