2022 Själens föremål och föremåls själ

I somras stängde vår webbleverantör ner vårt bildgalleri. Det har tagit lång tid att sjösätta ett nytt system. Efter hand som utställningarna presenteras visas ett inlägg här på bloggen. Samtidigt bygger vi en ny sida som kommer att presentera alla våra utställningar samlat. Sidan hittas under rubriken UTSTÄLLNINGAR på menyraden ovan.

Under 2022 samarbetar föreningen Skapande Broderi Stockholm med Etnografiska muséet. Utställningen Human Nature, var vår inspirationskälla. Den handlar om planetens framtid och vår tids överkonsumtion.
Alla äger vi ett överflöd av saker vi köpt för tröst, inbillade behov eller bara för konsumtionskicken. Det är inte de sakerna vi broderat. De saker vi tolkat i våra broderier är däremot föremål man alltid vill ha kvar. Något vi skonar, lagar och bevarar, även om det skulle sluta fungera eller gå sönder. Det är förmodligen inte en dyrbarhet på grund av sitt ekonomiska värde, men på grund av minnen, dofter och känslor.
Alla verk är 30 x 40 cm, mjukt monterade och upphängda med pappersklämmor.
Utställningen öppnade den 1 maj och visades över sommaren.
Dela denna post:
Facebooktwittermail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *