Rapport från broderihänget på Dansens Hus

Från föreställningen. Foto Stein Hofve.

Den 21-23 mars medverkade föreningen i ett broderihäng inför föreställningen Ludvig Daae – Spiti på Dansens hus. Föreställningen innehöll inslag av broderade ”vepor” som utgjorde väggar i de hem föreställningen handlade om. Vi inbjöds att leda en stunds broderande 1,5 timme före föreställningen.

Vi dukade upp med föreningens gemensamhetsbroderi, inspirationsmaterial, garner och tyger.
Så här såg gemensamhetsbroderiet ut när vi startade. Garner från gåvor vi fått samt en instruktion om hur man syr Hjärtstygn.
Nya stygn växte fram på vårt gemensamhetsbroderi.
Ännu flera stygn.
Mio fick hjälp att trä nålen.
Så här ser hans charmiga påsktupp ut. Vem vet? Det kanske snart blir generationsväxling i föreningen.

Det var lite ojämnt med besökare, men ju närmare tiden för föreställningen desto fler.
Från det andra broderitillfället rapporterades:

Vi hade faktiskt en välbesökt hörna med som mest omkring 12 personer som besökte och broderade. Ett tag var det fullt runt borden och flera män!

Vi blev riktigt upplivade och lärde ut hjärtstygn allt vad vi kunde. Vi hann även prata med varann vi tre (Eva G och Sophia L) och det var extra kul för mig (Ewa G) som inte varit på någon broderiträff.
 Personalen var väldigt trevlig och föreställningen som var lite förbryllande, klarnade när vi var med på samtalet efteråt.
Nöjda gick vi hemåt vid 21 tiden.”
Detta uppdrag var en ny erfarenhet för föreningen. Trevligt att kunna sprida broderiglädje och visa upp oss för en ny publik. Det var också fint att genomföra en uppgift tillsammans som skiljer sig från våra vanliga broderiträffar.
Om du är nyfiken på Hjärtstygnet kan du ta del av vår instruktion här: Det är intressant att se hur olika stygn bygger på varandra. Kedjestygn kan många sy som haft syslöjd i skolan. Om man sedan öppnar kedjestygnet och syr det ett och ett får man Y-stygn. Om man sedan ”förvränger” benen på Y:et så kan man forma ett hjärta. Instruktiobsbilder i bifogad fil
Se: Hjärtstygn  (Pdf-fil)
Dela denna post:
Facebooktwittermail

En kommentar på “Rapport från broderihänget på Dansens Hus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *