Workshop ”Transparens och skuggor” med Heléne Forsberg

 

”Transparens och skuggor” är ett intressant och omfattande område. Lite av det ska vi utforska under denna workshop. Heléne Forsberg beskriver sin Workshop nedan. 

Tid: 15 maj 2024 klockan 14 – 18 (inklusive fikapaus)
Plats: Klubbrummet intill caféet på Stadsmuseet
Antal platser: 9
Kostnad: max 100 kr /person för anpassat tyg-material-kit

Skuggor och transparens kan göras på olika sätt. Jag ska visa flera av mina egna broderade exempel gjorda med både applikationer och andra tekniker. Jag tänker att vi även ska passa på att titta lite på olika transparenta tyger. Hur skulle vi kunna använda dem när vi broderar? Jag tar med olika varianter av tyger vi kan diskutera kring. Har du exempel på transparenta tyger hemma; tag gärna med som komplement till diskussionen vi kan kalla materialkunskap.

Jag förbereder två broderi-övningar exklusivt för denna workshop: En med fokus på skuggor och en med fokus på transparens.

Vi gör enkla skisser och egna, individuella pappersmallar innan vi broderar. Tyger läggs som applikationer och/eller lager på lager på ett bottentyg. Ytterformat på bottentygerna kommer att vara smått: bara 15×15 cm. Då får vi även plats vid bordet att laborera med olika ännu mindre tyglappar. 

Vi broderar med sytråd eller en tråd mouliné. Så detta är en workshop med finmotorik. Vi broderar nämligen inte hela skuggorna i dessa övningar, utan försöker sy så smått som möjligt och låta tygerna tala. Naturligtvis finns alltid utrymme för egna tolkningar och arbetssätt.

 OBS! För att vi ska vara effektiva med tiden förbereder jag tyg-material-kit till alla deltagare: Ett urval av lämpliga tyger strukna och klara att använda; som passar till de två övningarna.

Deltagarna tar själva med: Tunna trådar: sytråd / moulinégarner i tex. svart, vit, grå, beige, brun och eventuell accentfärg. Skissblock, blyertspenna gärna med ”HB” mjukhet (ev. suddgummi). Broderinål med vass udd för broderi med sytråd. Några knappnålar. Liten tygsax och liten papperssax. Ett ljust/vitt underlägg till din arbetsyta: tex ett styvare vitt papper i max A3 format eller ett slätt, enfärgat tallriksunderlägg eller liknande. (En lånad bricka från caféet kanske kan fungera som substitut.) Jag använder själv aldrig sybåge; men tag med en sådan om du önskar.

Material-kitet med de förberedda, lämpliga tygerna och papper till mallarna till denna workshop kommer att kosta max 100 kr /deltagare. Betalas till Heléne under workshopen med Swish (eller annat betalsätt efter ö.k på plats). Varmt välkommen med anmälan, jag ser fram emot en rolig och intressant dag tillsammans! 

Vänliga hälsningar, Heléne Forsberg

För några exempel på mina broderier besök gärna mitt Instagram: forsberg_helene

Anmälning görs via länken som först publiceras i månadsbrevet för maj månad. 

Dela denna post:
Facebooktwittermail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *