”Mossa och mylla”

16 glada förväntansfulla brodöser samlades på ABF den 24-25 november 2014 för att under Henriette Ousbäcks handledning skapa på ett nytt sätt som hon arbetat fram. Det rynkade underlaget med sina dalar och åsar är förutsättningen.

Så här gör man:
1) Spänn ett bottentyg på en ram ca 25 x 25 cm. Rita en ruta 14 x 14 cm på ramen.

2) Tag ett mönstrat tygstycke 20 x 20 cm. Sy tråckel/rynktrådar först på ena leden sen åt andra. Var försiktig och sy inte igenom stygnen, rynktrådarna ska sedan dras åt.

image

3) Drag åt rynktrådarna i kanterna och fäst hörnen med knappnålar i den uppritade rutan. Fäst tygstycket med tråckelstygn i den uppritade rutan.

image

4) Drag i rynktrådarna och forma dalar och åsar. Arbeta in rynktrådarnas ändar på tyget. Fortsätt arbeta in trassel, ull och brodera och dölj så mycket ni vill av bottentyget. (På en del av Henriettes arbeten kunde man knappt skymta tyget under).

image

5) Så här blev mitt arbete efter två dagars intensivt arbete – och än finns mycket kvar att göra…

image

Här är vi alla med Henriette sittande t.v.

image

Stort tack till Henriette Ousbäck, till Inger Larnemark (i grönt i mitten) som tog initiativ till kursen och till ABF som lånade ut lokalen. Vi håller tummarna för att Henriette kommer tillbaka nästa år med ny kurs! /Marianne Enge Swartz

(Denna post är kopierad från den gamla hemsidan)

 


Kommentar 1,  våren 2016: Henriette höll senare en fortsättningskurs och hon har själv skrivit om den på sin blogg FIBERTIGER. Hösten 2016 återkommer Henriette som kursledare med en ny kurs som är fristående och du behöver alltså inte ha gått Mossa och Mylla-kurserna för att delta.

Kommentar 2, augusti 2016:  Ytterligare bilder på Mossa och Myllatekniken finns på Henriettes hemsida HÄR: https://henrietteousback.com/2016/04/11/efter-tva-intensiva-dagar-after-two-intense-days/

Dela denna post:
Facebooktwittermail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *