Spår av liv

image

Lördagen den 29 augusti bär det av till Falun och Dalarnas museum för utställningen Traces of Life – Spår av liv.

Tåg avgår från Stockholm 07.45  med ankomst Falun 10.30 och åter från Falun 17.34 med ankomst Stockholm 20.16. Några har bokat biljett sedan länge, men det finns säkert biljetter kvar. Du som bokar med pensionärsrabatt kan ju inte boka tidigare än 24 timmar före avfärd.

Det är ungefär 15 minuters promenad från järnvägsstationen till museet.

Om du inte har möjlighet att delta på lördagen, kan du få sällskap till utställningen även på söndagen den 30 augusti. Några föreningsmedlemmar, som har förhinder på lördagen, åker på söndagen i stället. Då avgår tåget 08:22.

Museet ligger 1200 meter från järnvägsstationen, räkna med ca 15 minuters promenad.

För den som inte varit på Dalarnas museum tidigare vill jag berätta att museet också har en intressant fast textilutställning en trappa upp, där kan man se alla dalasocknarnas dräkter. Missa inte dräkten från Dala-Floda med sina färgstarka broderier.

Är du även intresserad av tvåändsstickning? Ta då en titt i stickhörnan, längst in till vänster om dräktmontrarna. Där finns bland annat ett intressant fynd som gjordes under 70-talet av en vante från 1600-talet. Den hittades i en  slagghög i Falu koppargruva. Fyndet satte fart på museets engagemang för tvåändsstickning.

Museet har öppet 12-17 på helger och det är fri entré. Besök gärna Dalarnas museums hemsida samt utställningens hemsida.

Jag lovar att du kommer hem från dagen i Falun med massor av tankar, inspiration och nya ideer.

Notera också att utsällningen gör avtryck under höstens aktiviteter. Renée Rudebrant, som är initiativtagare till utställningen, föreläser under höstmötet den 11 oktober och MariAnn Levin-Pölde som också är en av utställarna håller en lördagskurs den 5 december.

image

Dela denna post:
Facebooktwittermail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *