Medeltiden, tema för broderiträffar våren 2016

Nu är det klart: Tema, tid och plats för vårens broderiträffar.

I januari inleder föreningen Skapande broderi ett nytt samarbete med Medeltidsmuseet. De öppna broderiträffarna flyttar in i Medeltidsmuseets hantverksrum. Vi träffas onsdagar kl 16 – 19 med start den 20 januari 2016.

image

Medeltiden och museets samlingar blir en rik källa till inspiration för våra broderier under våren. Såväl dramatiska händelser, Stockholms historia och föremål från  samlingarna som form, material och färg berikar våra broderier. Det finns till och med medeltida stygn. Klyvsöm och läggsöm användes i medeltida berättande broderier.

Vi se fram emot vårens broderiträffar med nya tankar, idéer och kunskaper.

Bilden ovan kommer från Medeltidsmuseets hemsida.

Välkommen!

 

Dela denna post:
Facebooktwittermail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *