Vill du ställa ut ditt broderi i Åbo i vår? 2016

Den finska broderigruppen från kulturföreningen ALKUpiste, som besökte oss i slutet av januari 2016 har erbjudit medlemmarna i Skapande Broderi Stockholm att delta i en utställning med samtidskonst tillsammans med dem i Åbo.

Utställningen ingår i en triennal där många städer bl.a. Helsingfors, Virmo, Raumo, Björneborg och Vasa deltar.

Åbogruppens tema är Trassel – Kaos – rebelliskt broderi. Verken ska uttrycka den osäkerhet vi känner när världen och allt omkring oss ändras så fort, att vi inte längre vet vart vi är på väg och hur vi ska hitta vår plats i samhället. Man kan tolka temat ganska fritt och hämta inspiration ur egna eller universella erfarenheter. Det betyder att vi ska bryta mot det traditionella dekorativa broderiets gränser.
image
Man ansöker om att delta genom att skicka in bilder på sitt verk. Dessa  kommer att bedömas efter hur väl de passar ihop med utställningens idé och linje. Suvi Solkio, länskonstnär inom Samfunds Konst kommer att välja 5 – 8 av deltagarna.

Datum: 30 maj – 5 juni
Sista ansökningsdag: 29 februari
Ansökan: Skicka foton på 1-2 bilder på broderier till riitta.liede@gmail.com Uppge namn, mailadress, mobilnummer, mått och namn på broderierna och eventuellt en kort text.
Åbogruppens, kulturföreningen ALKUpistes, webbsida (på finska): https://alkupiste.org
Direktlänk till programmet för triennalenhttp://www.vastaanplusotto.fi/pa-svenska/programmet/

Dela denna post:
Facebooktwittermail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *