Medlemmar håller kurser i höst

Från och med i morgon, den 7 maj, kan man börja anmäla sig till tre av våra fyra kurser i höst. Dessa kurser leds av medlemmar i föreningen Skapande Broderi Stockholm. Vi har många duktiga brodöser i föreningen som gärna delar med sig av sina kunskaper.

Du kanske själv har en kursidé du vill  genomföra. Kontakta föreningens styrelse och berätta lite om din idé, gärna med mail till info@skapandebroderi.se

Här presenteras höstens kursledarna genom sina broderade frimärken som ju just nu ställs ut på Postmuseum i Gamla stan.

Först möter vi Heléne Forsberg. Hon håller en kurs i den 6 oktober på temat Inches – små broderier med oändliga möjligheter. Kursen bygger på en idé Heléne fått under en resa.

Här nedan ser vi ett av de tre frimärken Heléne visar på Postmuseum.

Foppa i farten. Broderat av Heléne Forsberg
Foppa i farten. Broderat av Heléne Forsberg

Ulla-Britt Önnestams favoritmaterial är ull som ger en härlig struktur. Den 10 november håller hon en kurs på temat Stygn. Vi arbetar i ull och det kommer att handla om stygn som ger relief och volym. Ulla-Britt visar ett broderade frimärke på Postmuseum, ett hjärtat sytt med schattersöm, stjälkstygn och franska knutar.

Ett hjärta av kött och blod eller lin och ull. Broderat av Ulla-Britt Önnestam
Ett hjärta av kött och blod eller lin och ull. Broderat av Ulla-Britt Önnestam

I december plockar vi fram symaskinen och lär av Heli Saarnes fantastiska maskinbroderade naturbilder. Heli är en mästare på symaskinen. Vi har många gånger beundrat hennes fantastiska fria maskinbroderier. På Postmuseum visar hon just nu två broderade frimärken.  Heli använder gärna naturfoton som förlaga och hon ber oss ta med var sitt foto som grund för kursens övningar. Det blir två kurstillfällen. Du kan välja mellan den 8:de och 9:de december.

Påfågelsöga. maskinbroderi av Heli Saarne.
Påfågelsöga. maskinbroderi av Heli Saarne.

Välkommen med din anmälan till höstens kurser. Mer information och länk till anmälningsformulären hittar du HÄR->

Dela denna post:
Facebooktwittermail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *