Invigning av utställningen Frimärksinspirationer

Nära ett femtiotal förväntansfulla medlemmar samlades tillsammans med Postmuseums utställningsproducent Viveka Nybom för invigningen av utställningen Frimärksinspirationer.

Broderierna är resultatet av onsdagseftermiddagarnas gemensamma träffar. Viveka har under våren 2018 av och till besökt oss under broderiträffarna och sett broderierna växa fram. I sitt invigningstal erkände hon att mötet med föreningens medlemmar och de inspirerande broderierna även väckt en slumrande lust till egna textila arbeten. Vi som broderar förstår det mer än väl.
De 81 bidragen har broderats av 54 av föreningens medlemmar och det är bara den på förhand givna storleken, 10×15 cm, som frimärksbroderierna har gemensamt. I övrigt spänner bredden över motiv som visar frimärksskisser, frimärksförslag, faktiska frimärken och framtidsvisioner. Men det är även en stor bredd i material-, stygn- och teknikval.
Utställningen presenteras i två skilda montrar i två olika salar och till varje monter finns var sin pärm med korta texter om broderiernas inspiration samt brodösernas namn. Utställningen kommer att visas i sin helhet till november 2018. Därefter kommer bara den ena av montrarna visa broderier, men å andra sidan ända till januari 2019.
Under senhösten 2018 kommer Postmuseum förbereda för en större utställning där Skapande broderi kommer att visa verk tillsammans med Gerleborgsskolan i Stockholm på temat Postal Art. Men det återkommer vi till senare.

Föreningens ordförande Ingela Gréau i samspråk med Postmuseums utställningsproducent Vivi Nybom (t.v.)
Föreningens ordförande Ingela Gréau i samspråk med Postmuseums utställningsproducent Vivi Nybom (t.v.)
Dokumentation av egna och andras broderier.
Dokumentation av egna och andras broderier.
Montrarna rymmer många varierande broderier av olika uttryck och tekniker.
Montrarna rymmer många varierande broderier av olika uttryck och tekniker.

Utställningen finns dokumenterad i föreningens bildarkiv:

Samarbetet med Postmuseum i Gamla stan i Stockholm våren 2018 resulterade i en utställning med 74 frimärken inspirerade av verkliga märken eller helt nya efter vår egen fantasi. Format på samtliga broderier 10 x15 cm. Utställningen pågick under tiden 5 maj 2018 till 13 januari 2019.
Utställningen visades också på Enköpings konsthall 23 mars - 14 april 2019 och den 4 maj - 30 juni i Kristianstad.

Dela denna post:
Facebooktwittermail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *