Kurs med Britta Marakatt-Labba i september

I höst blir det av, den efterlängtade kursen med Britta Marakatt-Labba. Hon tvingades inställa den planerade kursen 2017 pga en störtflod av uppmärksamhet efter utställningen Dokumenta i Kassel. Den 15 – 16 september blir kursen äntligen av.

Idag den 8 maj öppnar ABF sin anmälan efter att de som var anmälda till det inställda kurstillfället erbjudits förtur.

Föreningen har tidigare genomfört en uppskattad kurs med Britta Marakatt-Labba och några av oss besökte hennes utställning i Gävle i vintras. Läs gärna Expressens artikeln om utställningen. https://www.expressen.se/kultur/den-samiska-traden-spinns-allt-starkare/

image

Britta Marakatt-Labbas broderier är en stark röst i samhället och hon pekar tydligt på samernas utsatta situation och förtryck från majoritetssamhället. Förutom att vi under kursen får ta del av Brittas råd och broderiteknik får vi också en  förebild för hur broderiet kan tala i samhällsdebatten.

Läs om föreningens kurser i höst HÄR->


Kl 9:30
Oj, vilken rusning det blev. Marakatt-Labbas kurs blev fulltecknad redan kl 9.30. Om du anmäler dig nu hamnar du på reservlistan och kan hoppas på en reservplats.

Dela denna post:
Facebooktwittermail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *