Workshop Måla på tyg

Den 8 maj 2018 var en av vårens allra soligaste dagar och ändå lockades ett femtontal medlemmar till Sjöhistoriska museets hantverksrum för att delta i några timmars workshop Måla på tyg.

Med två kursledare och två teman på programmet glömdes den lockande solen snabbt. Inger Larnemark gick igenom flera av de kreativa möjligheter användningen av Vliesofix kan ge, både som underlag för applikationer men även som underlag för målning. Rita, måla, skrynkla, klippa eller riva är bara lite av det man kan göra. Man kan också göra intressanta broderiunderlag genom att låta slumpmässigt placerade trådar, spetsar eller tyllbitar fästa i Vliesofixen och sedan styrka fast på tyg.
Måla på tyg är just vad det heter. Anita Holmén visade hur man med penslar, moddlare eller förresten vilket verktyg som helst kan applicera färg på tyget. Antingen för att låta det bli ett underlag för broderier eller som färdig dekoration.

En tygkasse fick en dekor av målad och riven Vliesofix
En tygkasse fick en dekor av målad och riven Vliesofix
Den målades med både breda och smala penseldrag.
Den målades med både breda och smala penseldrag.
Lust till färg.
Lust till färg.
Dela denna post:
Facebooktwittermail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *