Inför utställningen Postal Art

Här kommer uppdaterad information till de medlemmar i föreningen Skapande Broderi Stockholm som vill delta i utställningen Postal Art på Postmuseum. Nytt är att Postmuseum vill ha våra texter som beskriver broderiet så snart som möjligt.

Broderiet till utställningen har inga begränsningar avseende, storlek, teknik, material etc. Temat för motiven rymmer en rad bilder inspirerade av post, brev, vykort, frimärken och kommunikation. En ganska bred tolkning är alltså möjlig. Ett absolut krav är emellertid att broderiet är helt klart för visning och monterat för upphängning.

Medlemmar i föreningen Skapande Broderi Stockholm är välkomna med bidrag. Vi kommer att ställa ut tillsammans med elever från Gerlesborgs konstskola.

Tidplan inför utställningen:
2/9 Sista dag för att anmäla om man vill ha med sitt broderi i utställningen.
Maila till Viveka.Nybom@postnord.com

1/10 Deadline för att meddela fakta om broderiet; mått, om objektet ska hänga eller ligga och övrigt av betydelse för planeringen av utställningen samt texter om objektet.

Viveka Nybom, vår utställningsproducent skriver:
”Eftersom det är ganska lång trycktid för utställningskatalogen så skulle vi vara tacksamma om alla så fort som möjligt skickar in sina texter. Jag vet att vi sagt 1/10, men det skulle vara toppen om min kollega Julia Gunnarsdottir kunde få texterna tidigare än så.”

Så här vill vi att det ska se ut:
Efternamn, Förnamn
Konstverkets namn
Text om konstverket (max 400 tecken) – till utställningskatalogen
Det är roligt om ni kan berätta något om varför ni valt just det ni valt att inspireras av.

Skriv texten i ett Worddokument och maila det till
julia.gunnarsdottir@postnord.com med kopia till viveka.nybom@postnord.com

3/10 Du som redan är klar med ditt broderi ombeds lämna in det i samband med broderiträffen

17/10 Alla verk ska vara helt färdiga och inlämnade. De ska vara monterade för att hängas eller placeras. Muséet ska inte behöva skruva i fästen mm.

29/11 Invigning.

Uppdaterat den 26/9
Det har kommit in 74 verk från oss och Gerlesborgsskolan till utställningen Postal Art! Många har stora format och utställningsproducenterna behöver längre tid än beräknat för att hänga utställningen. De önskar därför att alla som redan är klara med sina verk lämnar in dem onsdagen den 3 oktober och de andra onsdagen den 17 oktober. På alla verk ska det finnas en lapp på baksidan med namn, mob.nr och mail adress. Vi fick delta med ett verk var, men det är några som anmält flera verk, eftersom det är så många verk kan man bara få med ett verk på grund av platsbristen.
Vi kommer också att skapa en lista med namn och kontaktuppgifter och eventuellt pris, för dem som önskar sälja sina verk, som kommer att finnas i receptionen. Museet tar ingen provision. Vi meddelar snart om hur man anmäler sig till det.

Välkommen med ditt bidrag!

Dela denna post:
Facebooktwittermail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *