Möte med Teresa Oscarssons bildvärld

Som en del av föreningens årsmöten har vi för vana att bjuda in en föredragshållare. 2019 års föredragshållare, Teresa Oscarsson, överträffade mångas redan höga förväntningar.

Mötesrummet var fyllt till sista plats och trots trängseln hade man kunnat höra en synål falla när Teresa med stillsam humor berättade om sina inspirationskällor och intressen. Att gå igång på det okända och mystiska, eller mytiska, är hennes signum. Det kan lika väl röra sig om indianska sagor som cellens uppbyggnad.

Teresa broderar uteslutande med ullgarn på aidaväv. Garnet färgar hon själv för att få de nyanser hon helst arbetar med, och att använda sig av aidaväv, som orättfärdigt har låg status i broderisammanhang, ger onekligen en extra dimension. Det finns ju ingen som skulle säga annat än att det är det konstnärliga uttrycket och utförandet det handlar om, inte materialet. Med täta stygn, i kors eller i rader, vågrätt eller på snedden, fylls hela ytan. Uttrycket ”att måla med nål och tråd” passar ovanligt väl när man beskriver Teresas broderade konst.

Läs gärna mer om Teresas konst på hennes webb www.teresas.se och missa för all del inte nästa gång hon har utställning.

Teresa Oscarsson
Så vackert allt ändå är, 2019.
Teresa målar med nål och tråd, med stygn i kors, på snedden, rakt eller ovanpå andra stygn.
Teresa hade tagit med några broderier till årsmötet, detta är ett av dem.
Detalj av broderi
Dela denna post:
Facebooktwittermail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *