Vernissage på Konsthallen i Enköping

När konsthallens chef Bo Sundqvist slog upp dörrarna till vernissagen var det redan kö på trappan. Under tre timmar kom mellan tvåhundra och trehundra besökare. – Inte rekord men en av de bättre besökta, konstaterar Bo, som dessutom är Enköpings konstförenings ordförande.

Mellan den 23 mars och 14 april visar vår förening broderier från samarbetet med tre Stockholmsmuseer. I det första av konsthallens tre rum visas broderier från samarbetet med Stockholms stadsmuseum år 2013 på temat Skuggsidan. Utställningen tog upp svåra ämnen som brott och straff, både ur historiska och nutida aspekter. Genom samarbetet med museet kom det fram starka och berörande textila bilder och broderier, varav några visas i konsthallen. 

I nästa rum visas de Frimärksinspirationer vi gjorde under 2018 i samarbete med Postmuseum i Stockholm. Uppgiften där var att brodera frimärken – faktiska eller nyskapade. De fria förutsättningarna gjorde att broderierna spänner över en stor vidd, både i motiv- och materialval.

I den tredje rummet visas broderier och broderade föremål från utställningen Den röda tråden som visades på Östasiatiska museet år 2016. Broderierna där är inspirerade både av det politiska läget, museets textilier och av föremål i olika material. 

Sammanlagt visar utställningen ca 130 verk broderade av drygt 50 av föreningens medlemmar.

För öppettider se konsthallens webb. Det går tåg till Enköping en gång i timmen, och under rusningstid varje halvtimme. Resan tar ca 40 minuter och kostar ca 200 kr ToR från Stockholm.

Klockan tolv prick öppnade konsthallens chef, Bo Sundqvist, dörrarna till utställningen.
Vernissagevimmel.
Ljuset flödar in genom husets stora fönster och ger utställningen ett särskilt ljus.
Dela denna post:
Facebooktwittermail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *