Planer för framtiden

Trots den förlamande coronakrisen ser vi framåt. Planer för 2021 har tagit form trots att vi inte vet hur möjligheten till broderiträffar kommer att se ut efter årsskiftet.
Under den senaste tiden har föreningen kommunicerat främst via Facebook. Några medlemmar nås då inte av informationen och därför kommer vi att lägga ut facebookinläggen även här. Vi börjar med inlägget från den 9 juni.

Hej alla medlemmar!
Våren har gått och en stor del av världens befolkning har tvingats hem under hotet av pandemin
Mycket har lagts på is eller skjutits upp.
Vi har fått ställa in vårens broderiträffar, kurser, möten och monterutställningen på Tekniska museet. Vi har ändå haft den stora fördelen att kunna ”jobba hemifrån” med våra broderier, ta promenader och träffas utomhus.

IDAG SER LÄGET UT SÅ HÄR FÖR DE PLANER VI HAFT:
Historiska museet öppnar den 14 juni igen.
Vår utställning ”Spår av medeltida liv” blev kvar när museet stängde i mitten av mars. Utställningen skulle sedan visas på Gotlands museum under sommaren och vi skulle ha lett workshops där i samband med utställningen.

Igår kom följande meddelande från Gotland ”alla som jobbar med publik verksamhet dvs tekniker, pedagoger med mera är permitterade och kommer att fortsatt vara det. Det finns därför inga resurser att ställa ut era verk, som situationen ser ut just nu.”

Historiska museet har därför önskat att vår utställning får fortsätta visas hos dem under sommaren, vilket ju bara är en fördel för oss och som vi därför sagt ja till, i hopp om att det är ok för er alla! Våra små bottensömsrutor finns kvar på museet hos Amica och får vara kvar där till slutet av augusti.

Vår nästa utställning ”Guldskinnsbroderi” blir uppskjuten till september.

Som de flesta redan vet ska vi samarbeta med Dansmuseet hela 2021 med början i januari.
Vi fick följande text från dem som kommer in i deras kalendarium över verksamheter nästa år:

Skapande Broderi Stockholm broderar Svenska Baletten
Med Jean Börlin och danskompaniet Svenska Baletten som inspiration broderar föreningen Skapande Broderi Stockholm en utställning i samarbete med Dansmuseet under 2021. Broderierna kommer att skapas på plats i museets utställningssalar.

Den 25 oktober 2020 öppnar Dansmuseet jubileumsutställningen ”Om ni inte gillar det kan ni dra åt helvete” – Ballets Suédois 1920–1925.
Det är från denna utställning, om Svenska Baletten i Paris, som medlemmarna i Skapande Broderi Stockholm kommer att hämta inspiration för att ta fram egna verk. Projektet, som är ett samarbete mellan Skapande Broderi Stockholm och Dansmuseet, börjar i januari 2021 och avslutas med i en utställning i slutet av året.

Föreningen, som verkar för att öka intresset för broderi som konstform, kommer att brodera på plats i utställningen och kunna diskutera med besökare under projektets gång. Det första temat för ett mindre broderi, utgår från ett fotografi av koreografen Jean Börlin, som poeten/galningen i Skating Rink 1922. Det andra temat är att skapa ett större broderi inspirerat av den komplexa och mångfacetterade Svenska Baletten.
______

Under hösten fortsätter vi att brodera till Tekniska museets utställning ”Hyper Human”. I dagsläget kan vi inte säga om det blir möjligt att ha broderiträffar på museet, om inte, fortsätter vi brodera på temat hemifrån.

Läs mer om 100-årsjubileet av Jubileumsutställningen om Svenska Baletten.

Ha en fin sommar, vi hörs slutet av augusti igen!
Ingela Gréau

Inspirationsbild för vår första uppgift på Dansmuseet

Dela denna post:
Facebooktwittermail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *