Broderiträffarna har börjat

Sorlet! Det var först när det hördes igen man insåg hur mycket man saknat det, och hur lite sorl man hört de senaste åren.

Med alla restriktioner släppta kunde de veckovisa broderiträffarna återupptas den 15 februari 2022. Ett drygt tjugotal medlemmar kom till årets första broderiträff och visningen av utställningen Human Nature på Etnografiska museet. Museipedagog Karin Wästfelt berättade om utställningens övergripande tema, som är vår tids överkonsumtion, och effekterna av den. Utställningen tar sitt avstamp i en gestaltning som säger allt – en altarring runt en kundvagn fylld med saker och varor som inte hör till livets nödtorft.

En av utställningens ”kokonger” belyser det tema vi valt som första uppgift i årets museisamarbete – saker med själ och betydelse. Mer om den broderiuppgiften hittar du här. Utställningen pågår till den 6 november 2022, men vi ses redan på tisdag nästa vecka och sorlar igen. Väl mött!

Äntligen sorlades det vid arbetsbordet igen.

 

Dela denna post:
Facebooktwittermail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *