Från novis till brodös

Tio mer och mindre broderivana entusiaster träffades den 9 april på den workshop i yllebroderi som Etnografiska museet annonserade i samarbete med föreningen.

I workshopen ingick en bit kläde med påritat motiv, småbitar av olikfärgat kläde och en variation av ullgarner i olika kvaliteter. Men trots samma utgångspunkt blev det tio personliga och unika uttryck på broderierna.  På fem timmar broderade deltagarna med åtta olika stygn, gjorde olika typer av applikationer och gav sig till och med i kast med en liten test av bottensöm. Stolta och nöjda avslutade vi workshopen genom att visa dagens broderier för varandra. Det är inte en djärv gissning att alla fortsatte att brodera hemma en stund till!

 

 

 

 

Dela denna post:
Facebooktwittermail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *