2020 – 2022 Guldskinnsbroderi och Spår av medeltida liv

Föreningen visade 3 utställningar under vårt samarbete med Historiska museet. Två av dessa visas nu i vårt uppdaterade bildgalleri. Välkommen till en tillbakablick på lärorika stunder på Historiska museet och två fina utställningar. Varav den ena fick hänga länge på grund av pandemin.

1. Guldskinnsbroderi med en modern twist
2. Spår av medeltida liv

2022 Guldskinnsbroderi med en modern twist

Hur skulle guldskinnstekniken kunna användas idag? Den frågan fick vi i föreningen Skapande Broderi Stockholm av Historiska museet. Vårt uppdrag var att göra moderna tolkningar i den medeltida tekniken. Resultatet blev 37 broderier av 32 brodöser och visar en spännande bredd i både uttryck och komposition. Föreningens bidrag till utställningen är den ena av ut-ställningens två delar, vars andra del är re-konstruerade medeltida broderier. Utställningen planerades att visades mellan 10 oktober 2020 och 14 februari 2021 på Historiska museet. på grund av Pandemin blev utställningsringen förlängd och visades hela 2021.

2020 Spår av medeltida liv

I Historiska museets fasta utställning Medeltida liv visas olika föremål ur museets samlingar. Med utgångspunkt i dem, och i studier av medeltida företeelser, har föreningen Skapande Broderi Stockholm ägnat några månader under 2019 åt att brodera motiv inspirerade av dessa. Det har resulterat i ett femtiotal broderier som visar såväl bevarade medeltida byggnader och föremål, som fria tolkningar av berättelser, religion och musik. Utställningen pågick till mitten av mars 2020.

Dela denna post:
Facebooktwittermail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *