Presentation av överföring av bild/foto till tyg mm

Den 6 mars hålls broderiträffen på Tekniska Museet kl 14 -17. Heli Saarne berättar hur hon överför bilder till tyg samt hur man kan använda försvinnande material. Det krävs ingen förhandsanmälan. Alla är välkomna. 

Så här beskriver Heli sin presentation:
”Jag visar hur man kan använda vattenlöslig material, SOLUVLIES, i broderier och hur man kan kopiera bilder på bomullsark med bläckkopiator.

Jag har använt SOLUVLIES mest på maskinbroderier tex. för att sy fjärilar, olika blad, mossa eller lav. Ofta använder jag chiffong mellan två bitar av soluvlies för att binda stygnen när man har sköljtbort soluvlies. Jag visar olika exempel hur jag använder materialet.

Jag visar exempel hur jag använt bomullsark för att kopiera mina fotografier med bläckkopiator för att sedan brodera direkt på bilden med symaskin.

Jag beställde tidigare bomullsarken från Göteborg men där kan man inte längre beställa. Nu beställer jag från en finsk firma som heter ULLAKA. Soluvlies säljs tex på Slöjddetaljer på Mäster Samuelsgatan i Stockholm.”

Nedan visas några av Helis arbeten.

Läs gärna mer om Heli: Möt en brodös – Heli Saarne

Dela denna post:
Facebooktwittermail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *