Mitt i steget


Vi är nu mitt emellan broderi och utställning och de broderier som föreningens medlemmar gjort hemma för Dansmuseet under senare delen av Coronatiden har vi nu lämnat in.

Vi fick möjligheten att brodera till ett givet tema, samt ett fritt tolkande av Svenska baletten i Paris. Båda uppgifterna utgick från Dansmuseets pågående utställning Om ni inte gillar det kan ni dra åt helvete – Ballets Suédois 1920 – 1925.
Under fem intensiva år befann sig det experimentella danskompaniet i det parisiska kulturlivets centrum. Vi brodöser förflyttade däremot dansaren Jean Börlin, avbildad i en specifik pose, till dagens Stockholm. Totalt har fyrtioen brodöser lämnat in verk. Fyrtiotvå verk visar Jean Börlin i Stockholmsmiljö och tjugotvå verk är fria tolkningar av den Svenska balettens konstnärliga uttryck och dans. Inalles sextiofyra verk! Jean är avbildad i olika Stockholmsmiljöer; på Plattan, vid Globen, på Gröna Lund, i Kungsträdgården och till och med mitt i Strömmen. Den 23 november öppnar utställningen Jean i garn.

Mitt i steget, detalj av broderi, Ylva Ternby
Dela denna post:
Facebooktwittermail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *