Förändringar på hemsidan

Föreningens hemsida behöver fräschas upp. Information och bilder från utställningar behöver kompletteras och göras  mer lättillgängliga. Vi alla behöver träna oss att ta bättre och skarpare bilder på våra broderier. Vi har redan påbörjat förändringen så smått.

Först vill vi välkomna vår medlem Renée Milestad som kommer att hjälpa oss med bildredigering och bollplank i utvecklingen av hemsidan. Hon har redan gått igenom bilderna från utställningen Spår av medeltida liv. Och idag publiceras resultatet HÄR – > Alla inlämnade verk fick inte plats på utställningen, men vi presenterar dem alla på vår hemsida.

Några förändringar som genomförts är följande:

– Menyalternativet GALLERI är borta. I stället finns alternativet UTSTÄLLNINGAR med länkar till alla våra utställningar. Det hittas högst upp på startsidan.

De privata katalogerna i galleriet används inte så ofta, besökarna är få och medlemmarna skickar sällan in bilder. Vi vill i stället fokusera på att visa broderier som är resultat av föreningens aktiviteter.
De privata bildkatalogerna finns kvar men länkarna är borta. De kan återställas om ni medlemmar så önskar.
– Kategorin UTSTÄLLNINGAR har ändrats till FÖRENINGENS UTSTÄLLNINGAR och poster med information om övriga utställningar har flyttats till kategorin STUDIEBESÖK/VISNINGAR/RESOR. Kategorierna hittas som tidigare i högermarginalen.
– Några inlägg på bloggen har kompletterats med bild i titeln.  Vi utvärderar om detta tillför något av värde.
– Några av de äldsta inaktuella posterna har raderats. Det finns mycket mer som ska bort. Detta arbete har bara påbörjats.
Hemsidan ska kännas aktuell. Sidan ska spegla föreningens verksamhet och utveckling över tid.  Gamla poster ska innehålla sådant som fortfarande är aktuellt och läsvärt.
Viktigt är även att man enkelt ska hitta vad som händer i föreningen utan att behöva klicka sig fram bland en massa menyer och länkar. Vår uppfattning är att denna funktion fungerar bra. Den får ligga kvar på startsidan så länge vi inte har en bättre lösning.
Kom gärna med synpunkter och önskemål, både ris och ros. Använd gärna kommentarsfältet nedan.
Dela denna post:
Facebooktwittermail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *