Döden i tyllkjol

På Dansmuseet kan man se många konstnärliga dräkter och kreativa skisser, och broderiworkshopen för barn var inget undantag.

Den 28 och 29 december höll några medlemmar i föreningen en broderiaktivitet för barn, med anledning av utställningen Jean i garn. Nya corona-restriktioner och förnyad oro över att vara tillsammans med andra på begränsad yta gjorde att det endast kom ett fåtal besökare. Men desto mer intresserade!

Sammantaget kom sju barn och ungdomar i ett åldersspann mellan fyra och femton år. Några föräldrar, far- och mormödrar tog också chansen att brodera. Vi hade förberett ett av museets vykort genom att pricka hål som följde motivet. För de yngsta barnen var det en lämplig uppgift. De äldre fick ett stycke aidaväv med en påritad dansare att fylla med stygn eller sy på efter eget huvud.

Det var en av de yngsta besökarna som, efter att ha sytt stygn och ballerinakjol på vykortet vi hade förberett, övertalade sin mormor att köpa ett vykort i museishopen att brodera på. Den lilla flickan valde då ett med döden. Det blev en bedårande skapelse med blå kantstygn och lila tyllkjol. Just så vill man tänka sig döden!

Med inspirerande tyger och trådar.
Med upp- och nerstygn på två ledder.

Döden i tyllkjol.
Dela denna post:
Facebooktwittermail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *