Vi broderar på stickat tillsammans

image

Föreningen Skapande broderi inbjuder till studiercirkel/workshops kring Britt-Marie Cristofferssons bok “Brodera på stickat”. Vi utgår från en enkel fråga: Vad händer om man adderar välkända broderistygn, till exempel enkla för- och efterstygn, franska knutar, läggsöm etc, till en stickad yta? Vi provar, experimenterar och lär av varandra.

Med Britt-Maries bok som inspirationskälla testas olika metoder för maskbundet broderi, erfarenheter och lösningar diskuteras. Mellan träffarna provar vi Britt-Maries idéer och förslag. Du behöver tillgång till boken.

Inför den första träffen får du information om vad du ska ta med i form av stickat att brodera på, nålar samt garn för själva broderiet. Visst material kan köpas av cirkelledaren men du kan även ta med eget material.

Vi träffas 4 gånger under hösten, på dagtid kl 12 – 14 följande dagar: to 6 sep, ti 9 okt, to 8 nov, to 6 dec. Lokalen blir Bohusrummet, 5 tr på ABF-huset, Sveavägen 41, Stockholm.

Det finns plats för 8 -12 deltagare och kostnaden är 150 kronor. Ta med ett eget ex av boken. Den kan lånas på biblioteket eller köpas på Bokus eller Adlibris.

Mer inspiration finns i videon där Britt-Maries presenterar sitt projekt:

Anmälningsformulär finns här->

VÄLKOMMEN med din anmälan.!

Samarrangör: ABF-Stockholm

Dela denna post:
Facebooktwittermail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *