Av hjärtans lust

Från en nybörjarkurs för en grupp kvinnor från Tensta som hölls i Tensta konsthall

Utställningen i Skogås har fokus på det alla lustbrodöser i föreningen gör vid sidan om – broderar och dekorerar till användning och lyst. Allt från broderade broscher, angelägna teman, 3D och till textila experiment. Utställningens namn blir Av hjärtans lust – fria broderier till glädje och gagn.

Jubileumsårets sista utställning
För tio år sedan hade föreningen sin allra första utställning i galleri Lyktan, Skogås konsthall. Ordförande i föreningen var då var Kathrin Hultman Eriksson, som fortfarande är verksamhetsansvarig för Skogås konsthall. Tillsammans med föreningens pionjärer Asta Levinsson, Lill Kinnegård och Ingela Gréau arrangerade de en välbesökt utställning.

År 2022 har varit ett intensivt år för föreningen, men nu avslutas jubileumsåret med en utställning i Skogås, i konsthallen där allt en gång började.

Vid sidan av de temastyrda broderierna broderar medlemmarna också av hjärtats lust. Vissa har haft egna utställningar, andra har gått tema- eller teknikkurser på egen hand. Vi är många som broderar alster och verk vid sidan om. De broderierna har tidigare inte visats i föreningens regi och inte omfattats av någon utställning föreningen arrangerat. Det är dem vi vill ge en plats på utställningen i Skogås. Visa oss ditt hjärtas lust!

Inlämning till utställningen är på plats i konsthallen i Skogås centrum den 21 nov klockan 13- 15.

Utställningen avslutas och verken hämtas 18 januari 2023 på konsthallen i Skogås.

Sista dag för anmälan är 31 oktober 2022
Anmälningsrutin kommer att skickas ut med mail till medlemmar.
Två verk per person.
Hårda monteringar ska ha upphängningsanordning.
Mjuka verk sätts upp med klämmor om inget annat är förberett.

Det är lätt att ta sig till Skogås
Pendeltågen går varje kvart och det tar tjugo minuter från T-centralen. Från pendeltågsstationen tar det fem minuter att gå till centrum och konsthallen.

Gunilla Bauer som varit medlem i föreningen sedan starten 2012 skickade oss några bilder från föreningens första utställning.

Klicka på bilderna för att se dem i full storlek.

Fotodokumentation saknas. Hör av dig till föreningen om du har foton på de verk som ställdes ut på föreningens allra första utställning.
Vi vet inte vem som gjort broderierna. Meddela som kommentar till inlägget eller via mail till föreningen om du vet.
Dela denna post:
Facebooktwittermail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *