Historiska nyheter

Reglerna för årets första uppgift på Historiska museet är få; broderiet ska rymmas inom 10x10cm, vara en modern tolkning av upp till tre olika bottensömmar, ha korta markerade diagonaler, eller från hörn till hörn, och vara broderat med valfria trådar.

Det var stor uppslutning när årets första uppgift presenterades. Mari-Ann Castenvik, en av föreningens medlemmar, hade på styrelsens uppdrag förberett både tyg och en pedagogisk förklaring av uppgiften. Nu är det bara att sätta igång och låta sig inspireras av medeltidens sömmar och tolka dem till ett modernt uttryck.

Förutsättningarna för årets första uppgift.
Alla har fått var sin tygbit i oblekt linne att brodera på. Det svåraste i uppgiften är nog trådvalet – lyxigt guldbroderi eller färggranna trådar?
Länk till de tecknade beskrivningarna av bottensömmarna finns i ett tidigare inlägg. Skrolla till botten av sidan.
Dela denna post:
Facebooktwittermail

2 kommentarer på “Historiska nyheter

  1. Jättespännande uppgift, en fråga bara, måste de markerade hörnen synas på det färdiga broderiet? Hoppas ni förstår frågan ..
    Hälsn Jeanette

    • Markeringar behöver inte synas men det måste vara distinkta hörn i 90 grader eftersom vi avser att montera samman våra kvadrater inför kommande visning på muséet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *